PlättarTill frukost, mellanmål eller lätt lunch - plättar med goda, matiga pålägg är alltid poppis! Du behöver
Gör så här:Cirka 15-20 stycken Vispa upp ägget och vispa därefter ner mjöl och mjölk, pö om pö. Låt smeten svälla i minst 15 minuter, gärna mer. Hetta upp ett plättjärn med lite fett och häll på smet så att botten täcks i varje rundel. Smöra eller olja lätt före varje ny omgång. Servera gärna med bär eller frukt, turkisk yoghurt eller cottage cheese (innehåller salt). Tips! Frys gärna in plättar med bakplåtspapper mellan, då tinar de snabbt när det är bråttom. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! GrötDagens viktigaste målTill mellanmål passar mättande hirsgröt, som brukar uppskattas av barn. Prova råggröt som går snabbt att koka och blir en stadig start på dagen. Tillbehören varierar du efter egen smak. Prova sylt, bär eller frukt - och varför inte hemlagat äppelmos? Med din egen favorit kommer du längta till frukost! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|