PlättarTill frukost, mellanmål eller lätt lunch - plättar med goda, matiga pålägg är alltid poppis! Du behöver
Gör så här:Cirka 15-20 stycken Vispa upp ägget och vispa därefter ner mjöl och mjölk, pö om pö. Låt smeten svälla i minst 15 minuter, gärna mer. Hetta upp ett plättjärn med lite fett och häll på smet så att botten täcks i varje rundel. Smöra eller olja lätt före varje ny omgång. Servera gärna med bär eller frukt, turkisk yoghurt eller cottage cheese (innehåller salt). Tips! Frys gärna in plättar med bakplåtspapper mellan, då tinar de snabbt när det är bråttom. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorVarianterHöstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept? BagelsFyllda bagelsDen som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest. Bästa fisken i ugnTorsk med timjan
Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|